Течност за ладење влегла во системот за масло

За чистење на течноста за ладење во системот за масло: додајте на секој 6 литри едно пакување Engine Flush + едно пакување Fuel Line Cleaner. Вклучете го моторот на автомобилот и оставете го да работи самостојно во место 15-20 мин. Потоа исцедете го старото масло и сменете го според барањата на производителот.