Опис

ОПИС: Сигурно го чисти целиот систем за ладење и издржливо ги отстранува масните наслаги и тињата предизвикани од неисправни дихтунзи на главата на цилиндерот или радијаторите што протекуваат.

УПОТРЕБА: Додадете во системот за ладење пред да ја замените течноста за ладење. Отворете го вентилот за греење. Оставете го моторот да работи прибл. 15 минути со средна брзина и потоа исцедете ја течноста потоа. Отстранете ги сите резервоари за проширување кои не се дел од кругот на течноста за ладење и исчистете ги рачно. Потоа темелно исплакнете го системот за ладење со чиста вода. Конечно, извршете ја размената на течноста за ладење во согласност со упатствата на производителот.

ПОТРОШУВАЧКА: 376 мл за 5-10 л капацитет

ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЈА: прибл. 15 минути

СОДРЖИНА: Комплет – 2 компоненти по 188 мл

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “ЧИСТАЧ НА РАДИАТОРОТ ОД МАСЛО 2-C / RADIATOR OIL CLEANER 2-C/ P1511-1”