Опис

ОПИС: 2-компонентен систем за чистење и отстранување на наслаги поврзани со работата, кои содржат јаглерод во целата комора за согорување на бензински и дизел мотори. Сигурно се елименираат и остатоците во вентилот EGR, турбокомпресорот и системот за довод на воздух (всисен колектор до вентилите). Carbon X не ги оштетува дихтонзите и е компатибилен со сите компоненти на моторот.

УПОТРЕБА: Отстранете ја свеќицата или инјекторот и испрскајте K1 со вклучената сонда во комората за согорување низ отворот. Напрскајте спер К1. Штом ќе излезе пена од пристапната порта, престанете да прскате и оставете да реагира околу 15-20 минути. По нанесувањето на K1, вметнете ја сондата на K2 низ истиот отвор, обилно испрскајте со K2 и оставете да реагира додека не се раствори средството за чистење (околу 4-5 мин.). Доколку е потребно, прскајте неколку пати. Извлечете ја добиената емулзија со помош на Carbon X Extractor (Бр. Арт 34142). По завршувањето на процесот на чистење и пред да се монтираат расклопените компоненти (свеќицата и инјекторот), завретете го моторот на празно 2-3 пати прибл. 10 секунди преку стартерот за да се отстранат сите преостанати количини.

ПОТРОШУВАЧКА:  500 ml за 4-8 цилиндри (во зависност од капацитетот на цилиндрите) или 2-4 EGR вентили / турбкомпресори / системи за довод.

ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЈА: 15-20 минути

СОДРЖИНА: К1 К2 1000 мл.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “CARBON X- ЧИСТАЧИ НА КОМОРАТА ЗА СОГОРУВАЊЕ / Carbon X Combustion Chamber Cleaner K1+K2 / P4650”