Опис

ОПИС: За ослободување на заглавените, проблематични соединенија во пределот на моторот и главата на цилиндерот (како што се инјектори, свеќички за искра и сјај, итн.) поради екстремна корозија. Со ладење на материјалот (-40°C), деловите се оделуваат од површината. На тој начин, маслата содржани во синтетизираните тефлонски честички можат брзо и ефикасно да навлезат во добиените микропукнатини и да овозможат лесно и нежно отстранување.

УПОТРЕБА: Пред употреба енергично протресете го производот. Рачно отстранете ги големите контаминации. Великодушно нанесете го производот на основата на делот што треба да се отстрани (инјектор/глава на цилиндарот) и оставете да делува. Повторете по потреба. Отстранете ги ослободените остатоци со компримиран воздух.

ПОТРОШУВАЧКА: Зависи од употребата.

ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЈА: Приближно 10-15 минути.

СОДРЖИНА: 400 мл.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “СПРЕЈ ЗА ДЕМОНТИРАЊЕ НА ИЊЕКТОРИ/ Injector Dismantling Aid / P2250”