Опис

ОПИС: A/C Leak Stop ја локализира точката на истекување во системот за климатизација и ја запечатува трајно, без никаква реакција со влажност и кислород. A/C Leak Stop ги поправа истекувањата со максимални димензии до 0,5 мм.

За професионална употреба!

Препорачуваме превентивна проверка за да се одреди големината на истекувањето пред употреба. Пронајдете го приклучокот за низок притисок на системот за климатизација на возилото и одвртете го капачето за прав. Компресорот и единицата мора да работат со целосна моќност. Отшрафете го капачето на касетата и поврзете го адаптерот со касетата. Ако користите флексибилен адаптер, истуркајте го воздухот содржан во проѕирното црево додека системот продолжува да работи. За возила без приклучок за низок притисок потребно е да се користи специјален адаптер. Поврзете го адаптерот со приклучокот за полнење на системот за климатизација и вбризгувајте ја целосната содржина на касетата. Исклучете ја касетата од системот за климатизација. Доколку е потребно, повторете ја постапката. Вклучете го системот за климатизација во оваа состојба најмалку 30 минути.

Ве молиме следете ги упатствата за работа испорачани со производот.

ВРЕМЕ НА РЕАКЦИЈА: Веднаш.

СОДРЖИНА: 30 мл.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “ЛЕПАК ЗА КЛИМА / A/C Leak Stop For Vehicles A/C Systems / P6080”